Begeleiding

Nadat u contact met Anne hebt opgenomen zal ze een kennismakingsgesprek inplannen. Dit gesprek kan zowel telefonisch als in haar praktijk plaatsvinden. Doel van dit gesprek is elkaar leren kennen, helder krijgen welke hulpvragen er liggen en te bepalen of jullie bij Anne aan het juiste adres zijn.  

De kennismaking en begeleiding kan direct gestart worden. Praktijk Anne heeft geen wachtlijst.

1. Intake

Tijdens de intake zal Anne verdiepende vragen stellen om inzicht te krijgen in uw kind, het gezin en de gezinssituatie. Ook zal Anne samen met u de hulpvraag verduidelijken en op zoek gaan naar de passende begeleidingsvorm.

2. Plan van aanpak

De informatie uit de intake wordt vastgelegd in een plan van aanpak en een begeleidingsovereenkomst met u en uw kind. Het plan van aanpak is een flexibel plan dat gedurende de begeleidingsperiode aangepast kan worden. Van mogelijke aanpassingen houdt Anne u op de hoogte.

3. Begeleiding en evaluatie

Vervolgens kan er gestart worden met de begeleiding. De begeleiding kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Anne maakt gebruik van diverse gesprekstechnieken, spelvormen, creatieve activiteiten en verhalen/metaforen. Deze zet ze in, in haar praktijkruimte, in de natuur of bij u thuis.

Naast de begeleiding van uw kind zullen er ook gesprekken met u plaatsvinden ter ondersteuning en evaluatie. Anne zal met u overleggen of het praktisch is afspraken vast te zetten of per keer in te plannen.

4. Afsluiting

Zodra  de begeleiding is afgerond  en u, uw kind en uw gezin weer energie voelen om zonder ondersteuning de toekomst in te gaan, vindt er een afsluitend gesprek plaats. In dit gesprek wordt de begeleiding geëvalueerd en op gepaste wijze afscheid genomen.

Telefonisch advies

Na onverwacht slecht nieuws kan het fijn zijn direct en snel advies te krijgen over hoe uw kind te informeren en op te vangen. Praktijk Anne biedt laagdrempelig telefonisch advies op maat.

Na telefonisch advies is ondersteuning via WhatsApp of een telefonisch vervolg gesprek mogelijk naar wens en in afstemming.

Kosten

 • Kennismaking
 • Intake
 • Begeleiding
 • Telefonisch advies
 • Whats app ondersteuning
  – na telefonisch advies

 • Kosteloos
 • € 75,-
 • € 75,- (per consult)
 • € 30,00 (per 30 min)
 • Kosteloos

Praktijk Anne werkt samen met Family Supporters Haaglanden en is aangesloten bij het Netwerk Integrale Kinderzorg. Financiering van de zorg is hierdoor onder voorwaarden mogelijk. Tijdens de kennismaking zal Anne deze toelichten. Afhankelijk van uw zorgverkering en pakket kan ook een deel van de zorg vergoed worden.

Anne is aangesloten bij het Nederlands Verbond voor psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen en RBCZ lid. Daarnaast is de geregistreerd bij het kwaliteitsregister Jeugd, SKJ.

Algemene voorwaarden
Privacy reglement
Cookiebeleid